Den dvanáctý - 16. 5. 2001

Středa 16. 5 a my máme volno – ozvu se až ve čtvrtek.
Nebo jen ve zkratce: Karel na výletě v Madridu a okolí (doloží na požádání fotografie + povídání o 150m vysokém kříži, kravách, prostitutkách, dílerech drog, rozbité Mazdě.)
My nakupujeme, odpočíváme, jednáme na centru, povídáme si, obědváme, procházíme se, večeříme.
Zde malý zážitek: Sledujeme finále UEFA FC Liverpool : Kotěhůlky Espaňa. Sledujeme s napětím, číšníci, kuchaři a my (tedy česká a brazilská výprava, Bulhaři pijí vodku, nezajímá je to) Pavel vyvolává napětí, protože fandí Liverpoolu. Tedy i Katka. Mně je to jedno, protože mně bylo moc líto těch číšníků, kteří se nedokázali ovládat.

22,30 Pavel střídá a fandí španělským Kotěhůlkám, protože Liverpool vede 4:3. Góól! Je vyrovnáno. Pavel s Káťou opět fandí Liverpoolu – hrůza! Nakonec v prodloužení Liverpool vítězí. Jeden z kuchařů rozbíjí flašku coly, číšník vybíhá ven a křicí nereprodukovatelná slova. Vrací se po několika minutách uplakaný. Nemáme chuť se ani radovat.
23,05 Pavel vše napravuje. Prohlašuje: „Valencia super, Bayern Mnichov kaput“. Číšníci se smějí, vytahují kastaněty a tančí na baru. Dávají nám zadarmo kafe a pivo. Rozcházíme se a těšíme se na zítřejší zápas.